Over ons

Lindeman is opgericht in 1968 door Bart Weber. Toen nog gevestigd in hartje Amsterdam op de onderste verdieping van een groot grachtenpand aan de Nassaukade. De heer Weber was een rasondernemer, die op dat moment al op de markt was met installatiebedrijf Breek & Weber. Ruim 50 jaar geleden waren de regels wat betreft inkoop van materialen anders dan nu, wat ervoor zorgde dat Weber een handelsonderneming oprichtte met de achternaam van zijn vrouw: Lindeman.

Lindeman verkocht schakelmateriaal aan collega-installateurs, vanuit hier is de afdeling paneelbouw ontstaan. Daarnaast verkocht Lindeman destijds kleine oproepunits voor mindervalidentoiletten. Dit is uitgegroeid tot de afdeling technische systemen. Uiteindelijk is door deze handelsgeest het handelen in cash-management systemen begonnen. Een dienst die nu nog steeds hoog in het vaandel staat bij Lindeman. 

Verhuizen van Amsterdam naar Zaandam

Lindemans huidige directer Arjan Brabander is als achttienjarige student bij Lindeman begonnen als stagiair. Na zijn stage is hij blijven werken in het bedrijf en zo wist hij na al die jaren van de hoed en rand. Dat zorgde ervoor dat hij jaren later, in 2003, het bedrijf overnam en directeur werd van Lindeman. Op dat moment werkte de ruim 12 medewerkers vanaf de Valschermkade in Amsterdam. Pas in 2022 is Lindeman vanwege de groei van het aantal opdrachten én de parkeerlast in de stad verhuisd naar de Tienlingstraat in Zaandam.

Verdubbeling van het team

Inmiddels is het Lindeman-team verdubbeld en telt het bedrijf zo’n 26 medewerkers, waarvan installatiemonteurs, bedradingsmonteurs, storingsmonteurs en werkvoorbereiders met veel ervaring. Onze goed opgeleide en gemotiveerde monteurs van de buitendienst zorgen ervoor dat storingen en problemen snel en efficiënt worden opgelost, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ook als stagiair ben je bij Lindeman aan het juiste adres. Niet alleen voor onze medewerkers zijn er diverse opleidingsmogelijkheden, ook voor elektromonteurs in de dop is bij Lindeman plaats!

Wij schakelen met energie

Ons motto is ‘wij schakelen met energie’. Iets wat wij letterlijk nemen in onze werkzaamheden met een knipoog naar onze branche. Het woord ‘probleem’ komt niet in ons woordenboek voor. Het functioneren van de systemen kan van levensbelang zijn, daarom garanderen wij minimale responstijden en is er een voorraad van noodzakelijke onderdelen. Betrouwbaarheid, kwaliteit, snel handelen en warme relaties opbouwen vinden wij dan ook erg belangrijk.

Actueel

Vacature paneelbouwer

Voor ons gezellige team zijn wij op zoek naar een paneelbouwer (fulltime). Ben jij of ken jij deze ervaren paneelbouwer die op zoek is naar een afwisselende baan bij een dynamisch bedrijf? Stop met zoeken!

Lees verder

Erkend leerbedrijf

Naast de veiligheid van de systemen vindt Lindeman het ook belangrijk dat het personeel exact weet hoe zij moet werken met technische installaties. Hiervoor is een goede, gedegen opleiding noodzakelijk. Als erkend leerbedrijf bieden we daarom regelmatig opleidingsplekken aan.